Johanna goes to Överskottsbolaget


"Fattig student" är något jag hört talas om, men aldrig kunnat identifiera mig med. Trots att jag är Slösa personifierad har jag av någon anledning alltid haft pengar över i slutet av månaden. Det har funnits stunder då jag fikat på stan flera gånger i veckan. Jag har gjort shoppingräder utan gränser (visserligen oftast på H&M, men ändå). Jag har köpt lösvikt, dyra juicer och färdigmat. Jag har alltid handlat i Hemköp- eller ICA-butiken i stan och nästan vägrat åka till stormarknader. "Det känns fräschare så", försvarar jag mig med. Och får oftast en fnysning till svar. Typ "vänta du bara".

Idag kom stunden jag förväntades vänta på. Bankomaten i Birsta gav mig ett nedslående besked: etthundrasextiotvå kronor kvar på kontot. Och de ska jag leva på ett tag till. Herregud. Det var med tunga steg som jag vandrade över till Överskottsbolaget och accepterade situationen. Snart hade jag börjat tävla med mig själv om hur mycket pengar jag kunde spara in. Det blev en rolig lek. Typ "Kan jag tänka mig ett skabbigt schampoo och istället köpa färska grönsaker?". Och jag blev överlycklig när busschauffören lät mig åka på min gamla biljett, trots att den gått ut för fem minuter sedan! 

Jag är fattig för första gången under hela mitt ett och ett halvt år långa studentliv. Och jag gillar det faktiskt lite.



Kommentarer
Postat av: Natta

tackar :D välkommen till bloggen!
hahaha nej jag måste kolla upp sånt speciellt när jag inte hört talas om det tidigare. Är ju viktigt så att man inte blir lurad :)

Postat av: Pellemona

Your site is best for specialist! i Like IT!

2009-09-17 @ 08:24:34
URL: http://pellemona.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback