Avslöjad!

Förrådet har en egen liten tomte. Han är liten och grå, bor i soprummet och lever av gamla eldoradokonserver som inte ens studenterna ville ha. Ingen har sett honom på riktigt, men han existerar och han verkar. I tysthet.

Vår lilla tomte hänger ofta på Grönborgsgatan. Han älskar att trycka upp hissar till högsta våningen precis när någon fjärdevåningshyresgäst kommer in genom ytterdörren och ska åka upp. Andra favoritsysselsättningar är att dubbelboka tiderna i tvättstugan, flytta på cyklar och skrämma livet ur oss stackars studenter när vi ska ner i den mörka, läskiga källaren. Och varje natt, prick klockan tolv, smyger han sig fram till huvudingången och byter ut låset på porten. Med resultatet att vi varannan dag kommer in och varannan dag inte ens får in nyckeln i låset. Och sedan sitter han där, flinandes och kikandes ut genom sopnedkastet medan vi spottar och fräser och ringer hyresvärden. Han har humor, vår lilla tomte.

Men nu vet jag ju i alla fall vem som gjorde snöängeln utanför mitt fönster förra terminen. Undrar vad som gjorde honom så glad. Kanske hade någon på Grönborgsgatan ställt ut lite gröt åt honom, som omväxling till konserverna?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback